Algemene retourmogelijkheden

Terugsturen binnen 14 dagen (herroepingsrecht)
Bij aankoop op afstand (zoals via een webwinkel) geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen. Dit zogenoemde "herroepingsrecht" betekent dat je in principe alles wat je bij ons koopt, binnen 14 dagen (ingaand op de dag na de dag waarop je de producten hebt ontvangen) zonder opgaaf van reden kunt retourneren, waarna je het aankoopbedrag terugkrijgt.

Voorwaarden
Omwille van gezondheid, veiligheid en hygiëne hanteren wij de volgende strikte voorwaarden ten aanzien van retourzendingen:

  1. Het geretourneerde artikel en de verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk) waarin het geleverd is, zijn in originele staat
  2. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is, is compleet en onbeschadigd
  3. Verzegeling indien aanwezig is niet verbroken
  4. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is, is ongebruikt en/of ongedragen en/of ongeopend

Uitzonderingen

In de Algemene Voorwaarden vind je onder Artikel 10, lid 6 en lid 8 uitzonderingen op het herroepingsrecht.

Onderstaande artikelen kunnen uitsluitend geretourneerd worden wanneer de erop aanwezige verzegeling en de verpakking waarin deze geleverd zijn volledig intact is en het artikelen ongedragen en/of ongebruikt en/of ongeopend is:

In geval van overdadige retourzending heeft Lovewinkel het recht om toekomstige bestellingen te weigeren, dan wel voorwaarden daaraan te verbinden.

Kan ik een artikel ruilen?

Het is helaas niet mogelijk om een artikel om te ruilen voor bv een andere maat indien je een andere maat of artikel wenst te ontvangen dan dien je hiervoor een nieuwe bestelling te plaatsen.

Wat moet ik doen, als ik een artikel wil terugsturen?

Kijk hiervoor bij de vraag Instructies voor herroeping.

Waar en hoe kan ik mijn artikel retour sturen en zijn er kosten verbonden aan het terugsturen van artikelen? 

Retouren binnen Nederland kun je gratis afgeven bij een DHL-Servicepoint onder vermelding van referentie: CLD (dit kenmerk staat als zodanig in de DHL scanner). Voor een DHL-Servicepoint adres in jouw buurt ga je naar www.dhlparcel.nl. Je hoeft geen retouradres op je pakket te vermelden. Ons adres staat gecodeerd in de barcode van je ontvangen pakket. Sluit het retour formulier ingevuld bij bij je retourzending het retourformulier heb je via de email in een bijlage ontvangen (let op deze email kan ook terecht zijn gekomen in je spambox).

Retouren van orders die naar België verzonden hebben we helaas geen gratis retouren regeling. Deze zijn voor eigen rekening.

Werkwijze

Bij je bestelling ontvang je per mail een pakbon als attachment. Deze pakbon is tevens je garantiebewijs en retourformulier. Geef op het retourformulier aan wat je retour zendt, met welke reden en sluit het formulier in bij je retourpakketje zodat wij je retourzending correct kunnen verwerken. Zodra je retour ontvangen en verwerkt is, ontvang je daarvan een bevestiging via email.

Retourbewijs

Als je de retourzending overdraagt aan de vervoerder, ontvang je een retourbewijs. Bewaar dit zorgvuldig, het is je bewijs van verzending.

Kan ik mijn retour gratis verzenden?

Als ik een complete levering terugstuur, krijg ik dan ook de verzendkosten terug?

Ja, stuur je de gehele zending terug, dan krijg je van ons de aankoopsom plus de eerder in rekening gebrachte verzendkosten retour:

Behoud u een deel dan blijven de verzendkosten zoals omschreven in Bijdrage verzendkosten gewoon gelden.

Retourneren in een Lovewinkel

Het is niet mogelijk om via de site bestelde artikelen te retourneren of te ruilen in één van onze winkels. Klik hier voor de retour instructies. Wanneer je artikelen via de winkel had besteld dan dien je deze daar ook weer aan te bieden voor het retourneren of te ruilen.

Retourneren van artikelen met een betaalde actie-, kortings- of vouchercode (Bijv. Groupon of Social Deal, etc)

De waarde van uw voucher wordt als een korting evenredig over de artikelen in uw bestelling verdeeld. Het bedrag dat u betaalt is de verkoopwaarde zoals getoond in de webshop minus je korting over dat artikel. Retourneert u een deel van uw bestelling (of geheel) dan ontvangt u automatisch het door u betaalde bedrag (bij een volledige retour inclusief verzendkosten) retour. Voor de waarde van uw oorspronkelijke kortingbedrag ontvang u een nieuwe voucher ter waarde van het kortingsbedrag dat eerder over de orde waarde is verrekend. Om deze nieuwe voucher aan te kunnen maken is het nodig om uw retour eerst bij Lovewinkels klantenservice aan te melden zodat wij op basis van uw ordernummer een nieuwe voucher kunnen aanmaken en toesturen.

De uitgebreide voorwaarden voor actie,- kortings-, of vouchercodes kunt u nalezen in “overig verkregen actie-, kortings-, of vouchercodes.” Indien u toch retourneert via ons postbus- of antwoordnummer zullen wij u € 9,25 in rekening moeten brengen. Dit zijn namelijk de kosten die ons worden aangerekend en deze willen wij u besparen.

Instructies voor herroeping

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde formulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. 
Indienen van je herroeping kan zowel via gewone post als e-mail:

Lovewinkel.nl
Usselerveenweg 108
7546PJ Enschede

Email: info@lovewinkel.nl

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Je kan de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop jij het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Bewaar zorgvuldig jouw retourbewijs bij afgifte van jouw pakket.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. De terugbetaling kan door ons worden opgeschort totdat wij de geretourneerde goederen terug hebben ontvangen of (in geval van dispuut) totdat je ons een bewijs van retournering van de goederen hebt verstrekt.

Cookie informatie | Privacybeleid | Disclaimer | Algemene voorwaarden